2013. október 8., kedd

Ház Kaliforniából

Kislányom születése előtt két héttel átjött édesapám és édesanyám hozzánk, hogy megnézzék az elkészült babaszobát. Drága édesapám nagyon összezuhant! Félt, hogy esetleg nem is fogja látni az unokáját. Aki ezzel az alattomos betegséggel él együtt, az sajnos soha nem tudhatja mit hoz a holnap.
Abban a két évben amíg küzdött, egy napot sem hagytam ki, hogy ne találkozzam vele. Rettegésben, állandó feszültségben éltem meg ezt az időszakot. A kislányomba kapaszkodtam. Van is köztünk valami plusz kötődés, kapcsolat. Sokat éltünk meg együtt, ami még nem kislánynak való lett volna. Hat hetes volt a pocakomban, amikor kiderült apa betegsége. Ha nem is értette mi történik, a rezgéseimet biztosan érezte.
Jó színész lettem, megtanultam úgy élni, mint egy gép. Néha tudnom kellett érzéketlenné válni a túléléshez.
Nemsokkal a diagnózis után kaptam tőle egy kék nefelejcset. Gyönyörűen virágzik kora tavasszal a kertemben. De beleborzongok, ha arra gondolok, hogy milyen gondolatokkal vásárolhatta nekem.
Vasárnap volt egy éve, hogy oda hívott minket a nővéremmel a beteg ágyához, megfogta a kezünket és elköszönt tőlünk. Vigasztalt bennünket! Próbált erőt adni nekünk! Dicsért és szeretett bennünket! Minden benne volt abban a néhány percben.
Aztán két nap múlva érte jött a mentő. Azt mondták tudni fogom melyik lesz az utolsó kézszorítás, utolsó összenézés. Így lett! A szívembe mart a tekintete és minden pici erejét összeszedve szorította meg a kezem. Mindezt már a hordágyról és vitték...Én álltam az utcán a kislányommal és zokogtam. Néztem a mentőt, ahogy távolodik, ahogy eltűnik a kanyarban. Fogalmam sincs, hogy tudtam bemenni a házunkba...Két nap múlva elment örökre!
A kislányom azóta nagyobb lett és már tudatosabban vigasztal és segít nekem! Kedvesen simogat, mondja, hogy anya nyugodj meg!"Angyali" természete van! Hiszem, hogy ő édesapám helyett jött.Őt nekem küldték az égiek! Ő függ tőlem, én tőle. Nagyon egy a rezgésünk.
Még egy jó darabig kapaszkodok belé és túlélek!f.http://www.countryliving.com/homes/house-tours/kelley-motschenbacher-california-ranch-house#slide-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése