2013. szeptember 30., hétfő

Rusztikusak, otthonosak, vidékiesek

Olyan régen írtam.
A gyerekek betegsége felfordította a mindennapjaimat.
Szerencsére a kisfiam a kezdeti riadalom ellenére viszonylag gyorsan lerázta a betegséget magáról.
Nem így a kislányom, aki egy nap folyamatos "köpés" után - ahogy ő mondja- két és fél napos álomba zuhant állítólag a panaszcsökkentő kúptól.
Gondolhatjátok milyen állapotban voltam. Nem hallottam a hangját napokig. Amikor felébresztettem inni, egy korty után már zuhant is vissza. Ügyeletre mentünk, ahol nyugtattak, hogy nincs kiszáradásra utaló jel, de ő csak aludt és aludt.
Én már borzasztó kórképet állítottam fel, mert nem értettem, honnan tudják, hogy semmi komoly, ha nincs egy vérvétel sem.
Éva mama nálunk járt és hozott ajándékot az unokáinak.  A kislányomnak egy tündéri hupikék törpikét. Az első mondatom az volt, amikor megláttam, hogy ebből balhé lesz, a kisfiam is szeretne majd ilyet. Szaladtam be a beteghez és felébresztettem. Oda mutattam neki és csodák csodájára elkapta, magához ölelte és mosolygott. A férjem éppen boltba indult és kérdezte, hogy mit hozzon tojáson kívül. A kislány felült és közölte, hogy: én is megyek!
Dehogy mondtam én nemet. Azonnal öltöztettem a lánykát. Elmentek bevásárolni, beugrottak mamához megköszönni törpikét, a másikra rámosolyogni ( ugye mindkettő az utcánkban lakik ) és jöttek haza. Az alvást szinte azonnal folytatta,de legalább megnyugodhattunk a férjemmel és másnaptól szépen kezdtük visszakapni az igazi dumagép kislányunkat. :-)
Persze a balhé megvolt a törpért, úgyhogy mama vett egy másikat is, de azt hiszem nem nekik, hanem az én anyai szívemnek marad nagyon kedves ez a TÖRPI hosszú távon.

Kedves megjegyzést író olvasóim!
Próbáltam törölni a szóellenőrzést, hogy egyszerűbben tudjatok nekem írni.
Remélem sikeresen kiiktattam a "macerát ".
Örülnék, ha tennétek egy próbát és szeretnék elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért.
Azt, hogy jeleztétek külön nagyon köszönöm!

EnikőNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése